20 Ağustos 2011 Cumartesi

Bir Öpücük Bırakın ve Dudaklarınız Sizi Anlatsın

Yeni öğrendiğim ve bana çok ilginç gelen bir kişilik analiz yöntemi var hemen sizlerle paylaşmak istedim.
Hemde bir o kadar da eğlenceli :))
Lipsology,Türkçeleştirmek gerekirse dudak bilimi,özellikle insanların öpücük şekillerinin yüzeyler üzerinde bıraktıkları izleri analiz ederek insanların kişilik özelliklerinden tutun,ruh hallerine,hatta dikkat edilmesi gereken sağlık sorunlarına kadar o kişiyle ilgili birtakım özellikleri bu analiz sonucunda öğrenebiliyoruz.
Bu analizleri çok daha kişisel ve ayrıntılı bir şekilde inceleyen bazı uzmanlar var,en bilindik ismi ise
lipsology.com sitesinin kurucusu  ve dünyanın ilk dudak falı uzmanı Jilly Eddy.
Ve ben de onun sitesinden alıntı yaptığım ve uzman olmayan kişilerin de yorumlayabileceği,basit bir şema ile dudak falınıza bakabilirsiniz.
Jilly Eddy 30 yıldan uzun bir süre boyunca dudak izlerini toplamış,10.000'den fazla dudağı analiz etmiş ve bunun sonucunda dudak tiplerini 25 farklı kategoriye bu kategorileri ise 100 tane alt kategoriye koymuş.
Öpücükler değerlendirilirken,kağıda yapılan baskı,çıkan izin şekli,kenar çizgileri gibi bazı kıstaslar kullanılıyor.

Jilly Eddy şuanda da Kiss Card dediği Öpücük Kartları ile dudak izi analizi yapmakta,bunun için ruj sürüp o kartı öpüyoruz bu kadar :))
En eğlenceli kısmı da lafım  'Kızlar Arasında' bu analizi yaptıran erkekler de varmış :)) Görmek isterdim doğrusu...


Solid coloring,yani kesintisiz,net bir şekilde rujunuzun izinin kağıda çıkmış olması enerjik bir insan olduğunuzu,thin upper lip,dediği üst dudağın ince olması titiz olduğunuzu,Alt dudağınızda V şeklinde çizgi olması romantik olduğunuzu,açık renk dudak izi yorgun,dalgalı dudak hatları ise yaratıcılığınızın güçlü olduğunu gösterir.

Dudak şekillerine göre fal;
OVAL: Etrafınızdakilerin mutluluğu sizi mutlu ediyor,işlerin düzgün gitmesi sizin için önemli,bu sizi rahatlatıyor,Etrafınızdaki insanlarla tartışmak yerine işbirliği yapmayı,uzlaşmayı tercih ediyorsunuz.
ÜÇGEN:(üst dudak yukarı doğru incelerek çıkar-alt dudak izi düz çizgi şeklinde)
İnsan ilişkilerinde başarılısınız,etrafınızdakilerin hayallerini gerçekleştirmelerinde yardımcı olursunuz,insanların yeteneklerini keşfetme yeteneğiniz var.
BAKLAVA BİÇİMİ:(Yukarıdaki şablona göre soldan 2.si gibi,kenarlara doğru incelir ortası kalın) Etrafınıza ışıltı saçıyorsunuz,yaptığınız işlerin hakkını veriyor,en iyisini yapmaya çaba gösteriyorsunuz,mükemmeliyetçi,cömert ve paylaşımcısınız.
DİKDÖRTGEN:(Kenarlar ile dudak izinin ortası hemen hemen aynı kalınlıkta)Dayanışma sizin için çok önemli, aile ve arkadaşlarınıza çok değer veriyorsunuz.Yol gösterici ve yardımsever bir yapınız var,kendinize güveniniz tam ve ne istediğinizi bilen birisiniz.
                          DALGALI KENAR ÇİZGİLERİ:Oldukça yaratıcısınız,olağanüstü bir hayal gücüne sahipsiniz,sanata yatkınsınız,yeteneğiniz başkaları tarafından bilinip,takdir ediliyor.

Haydi siz de hemen rujunuzu sürün ve teste başlayın.
ÖPÜCÜKLEEEERRR....

1 yorum: